Frank-Walter Steinmeier, ales președinte al Germaniei

Data publicării:
Weekly Government Cabinet Meeting
BERLIN, GERMANY - JUNE 28: Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier (SPD) arrives for the weekly German federal Cabinet meeting on June 28, 2016 in Berlin, Germany. High on the meeting's agenda was discussion of policies regarding country's central intelligence agency (Bundesnachrichtendienst, or BND) abroad. (Photo by Adam Berry/Getty Images)

Social-democratul german Frank-Walter Steinmeier a fost ales, duminică, președinte al Republicii federale, funcție în care îl va înlocui pe Joachim Gauck, care a renunțat să candideze pentru un al doilea mandat, informează Agerpres.

Weekly Government Cabinet Meeting
Frank-Walter Steinmeier / FOTO: Gulliver / Getty Images

Fostul ministru de externe, în vârstă de 61 de ani, a fost ales cu 931 de voturi pentru din totalul celor 1.239 de mari electori, proveniți în principal din cele două camere legislative.

Joachim Gauck, în vârstă de 76 de ani, fost pastor și activist pentru drepturile omului, a decis să nu candideze pentru un al doilea mandat, după expirarea celui actual, în luna martie.

Alegerea lui Steinmeier în funcția de președinte, cu atribuții în mare parte ceremoniale, are loc în urma înțelegerii intervenite între partidul său și creștin-democrații cancelarului Angela Merkel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri