Franţa a vaccinat deja un milion de persoane şi vrea să-şi vaccineze întreaga populaţie până în august

Data actualizării: Data publicării:
campanie de vaccinare anti-COVID în Franţa. Angajată din sistemul sanitar se vaccinează cu vaccin anti-COVID
Autorităţile franceze au crescut ritmul de vaccinare anti-COVID în ultimele săptămâni. Foto: Profimedia Images

Franţa a ajuns la un milion de persoane vaccinate anti-COVID, după ce autorităţile guvernamentale au crescut ritmul de vaccinare în ultima perioadă, în condiţiile în care în prima săptămână a campaniei doar 500 de persoane reuşiseră să se vaccineze. Guvernul francez îşi propune să vaccineze 70 de milioane de persoane, practic întreaga populaţie, până în luna august, informează Agerpres.

„Tuturor lucrătorilor din domeniul sanitar, tuturor reprezentanţilor noştri, întregului personal şi agenţilor din prefecturi, din agenţiile pentru sănătate şi din instituţiile sanitare, tuturor celor care şi-au unit forţele în această campanie excepţională de vaccinare: Vă mulţumesc!”, a declarat premierul francez Jean Castex, într-un mesaj postat pe Twitter.

Executivul francez a pus startul lent al campaniei de vaccinare pe seama complexităţii privind transportul vaccinului la cele 14.000 de cămine de bătrâni unde a început distribuirea.

„Ceea ce contează este că, spre finalul lui ianuarie, am reuşit să compensăm”, a spus ministrul sănătăţii, Olivier Veran.

Criticile au determinat însă guvernul francez să-şi schimbe strategia de vaccinare şi să trimită doze nu doar la cămine de bătrâni, ci şi la persoane cu vârste de peste 75 de ani aflate în cămine private, la personalul sanitar de peste 50 de ani şi la persoane care au boli care le-ar putea face susceptibile de a dezvolta o formă mai gravă de COVID-19.

Veran a declarat că numărul total al persoanelor vaccinate va ajunge în ianuarie la 1,3 milioane sau 1,4 milioane de persoane şi a dat asigurări că executivul va putea vaccina până la 70 de milioane de oameni - practic întreaga populaţie a Franţei - până la sfârşitul lunii august, dacă va primi toate dozele de vaccin comandate.

Astfel, obiectivul guvernului francez este ca în februarie să se înregistreze patru milioane de persoane vaccinate, nouă milioane în martie, 20 de milioane la sfârşitul lunii aprilie, ajungând până la 70 de milioane în august, cu condiţia să ajungă în Franţa toate dozele de vaccin comandate.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri