Franța are o problemă cu închisorile

Data publicării:
inchisori franta

Niciodată centrele de detenţie din Franţa nu au mai fost atât de aglomerate, spun autorităţile din Hexagon. În luna iulie s-a înregistrat un record de suprapopulare a închisorilor: 69.375 de persoane încarcerate - cu 11.000 mai mult decât capacitatea totală. Sunt cu 4% mai mulţi deţinuţi decât anul trecut.

Jean-Jacques Urvoas, ministrul francez al Justiţiei: „Există o suprapoplare în fiecare centru de detenţie. În medie, cam 163%, ceea ce este foarte grav.”

Deţinuţii sunt înghesuiţi în celule mici, iar în unele cazuri se doarme şi pe jos. Potrivit Ministerului Justiţiei, sunt aproape 1650 de puşcăriaşi care dorm pe saltele puse direct pe podea, situaţie nemaiîntâlnită până acum.

Joseph Rousseau, reprezentant al penitenciarelor din Normandia: „Vă imaginaţi, trei persoane în nouă metri pătraţi, în paturi suprapuse şi o saltea pe jos. Condiţiile de igienă s-au deteriorat din cauza aglomeraţiei, iar promiscuitatea dintre deţinuţi a provocat tensiuni.”

Una dintre probleme este explozia numărului deţinuţilor care aşteaptă să fie judecaţi: în fiecare an, numărul lor creşte cu aproape 14%. Situaţia din cele 188 de penitenciare din Franţa este cu atât mai gravă cu cât în multe dintre închisori şi numărul gardienilor este insuficient. Ar mai fi nevoie, estimează autorităţile, de 4000 de paznici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri