Franţa | Cu ancheta la uşă, F. Fillon ameninţă că va renunţa la candidatură

Data publicării:
francois fillon 2 fb

Candidatul Republicanilor la alegerile prezidenţiale din Franţa susţine că va ieşi din cursa electorală dacă va fi pus sub acuzare în dosarul în care Parchetul financiar anchetează modul în care soţia sa a fost angajată pe bani publici. Francois Fillon este, în acest moment, favorit în sondaje. Ieşirea lui din cursă ar duce-o pe prima poziţie pe lidera extremei dreapta, Marine Le Pen.

francois fillon 2 fb

Invitat la Jurnalul orei 20:00 de la TF1, Francois Fillon a declarat că va renunţa la prezidenţiale, scrie Le Monde. Fostul premier susţine că va ieşi din cursa prezidenţială dacă va fi pus sub acuzare în ancheta în care este acuzat că şi-a angajat fictiv soţia la cabinetul parlamentar. Timp de o oră, Francois Fillon şi-a argumentat punctul de vedere şi a susţinut că nu are nici cel mai mic dubiu că angajarea soţiei sale, Penelope, a fost legală. „Soţia mea munceşte pentru mine dintotdeauna”, a declarat acesta.

Parchetul financiar a deschis un dosar după ce săptămânalul satiric Canard enchaîné a publicat o anchetă în care susţine că Penelope Fillon a încasat 500.000 de euro brut, ca angajată la cabinetul parlamentar al soţului şi al unui alt deputat de dreapta. Nu există dovezi că ea ar fi făcut ceva în aceste funcţii, susţin jurnaliştii francezi.

Cu trei luni înaintea alegerilor prezidenţiale, Francois Fillon, candidatul Republicanilor, conduce în sondajele de opinie. Îngrijorător este faptul că locul al doilea în intenţiile de vot ale francezilor îl deţine Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional. Socialiştii îşi vor desemna candidatul la sfârşitul acestei săptămâni, dintre Manuel Valls şi Benoit Hamon. Însă oricare dintre ei este cotat, în cel mai bun caz, cu şansa a treia, la egalitate cu independentul Emmanuel Macron.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri