Franța interzice petrecerile în stradă și focurile de artificii de Revelion. Castex: „Al cincilea val e deja aici”

Data actualizării: Data publicării:
Bastille Day Fireworks At The Eiffel Tower In Paris
Guvernul francez interzice petrecerile publice mari și focurile de artificii de Revelion, din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19. Foto: Kiran Ridley/ Getty Images

Franța anulează Revelionul în stradă. Concertele și focurile de artificii din noaptea dintre ani nu vor mai avea loc. Decizia a fost luată din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2 care se înmulțesc rapid și au ajuns la 50.000 pe zi.

Premierul Jean Castex a declarat că petrecerile publice mari și focurile de artificii vor fi interzise de Revelion și recomandă ca oamenii – chiar dacă sunt vaccinați – să se testeze înainte de participarea la petrecerile de sfârșit de an, transmite Reuters.

Mai mult, guvernul de la Paris vrea să transforme permisul sanitar într-unul de vaccinare. Cu alte cuvinte, documentul va putea fi eliberat doar pentru cei care se vaccinează.

Oficialii francezi spun că până la începutul anului viitor, varianta Omicron va deveni dominantă în Hexagon, cum este deja în Marea Britanie, unde a doborât un nou record: peste 93.000 de îmbolnăviri în 24 de ore.

Jean Castex, premierul Franței: „Al cincilea val, Delta, e deja aici, în Franța și în restul Europei. Continuă să ne lovească cu 50.000 de cazuri nou pe zi, chiar dacă vârful valului cinci este aproape. În plus, avem noua variantă Omicron. Se răspândește cu o viteză fulgerătoare în Europa, cu dublarea cazurilor la două-trei zile”.

La rândul său, Germania se pregătește pentru impactul valului cinci asupra sistemului sanitar.

Noul ministru al Sănătății, un reputat epidemiolog, susține că doza booster este esențială pentru evitarea formelor grave de boală.

Karl Lauterbach, ministrul german al Sănătății: „Și eu mă aștept la un al cincilea val masiv. Sunt în contact direct cu colegii din Anglia, atât politic cât și științific. Potrivit lor, ceea ce vedem acum întrece în amploare tot ceea ce am văzut de la începutul pandemiei încoace. Singurul lucru care funcționează rezonabil împotriva unei forme severe de boală în cazul variantei Omicron este doza booster”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri