Franţa le cere politicienilor „mincinoşi” din Marea Britanie să renunţe la Brexit

Data publicării:
brexit shutterstock_417868516
Foto Shutterstock

Bruno Le Maire, ministrul Economiei din Franţa, a declarat că Brexitul duce Marea Britane către „un coşmar” şi a cerut politicienilor pro-Brexit, pe care i-a numit „mincinoşi şi iresponsabili”, să abandoneze acest proiect sau se pregătească de un dezastru economic, scrie Reuters.

brexit shutterstock_417868516
„Din punct de vedere economic, Brexitul poate duce la un coşmar” - Foto Shutterstock

El a declarat la un eveniment global privind comerţul, de la Paris, că Brexitul „arată că părăsirea pieţei unice europene are un cost exorbitant”.

„Fiecare popor este liber să părăsească piaţa unică şi Uniunea Europeană. Dar costul economic este pur şi simplu exorbitant, ne arată Brexitul şi sunt mulţi politicieni mincinoşi şi iresponsabili care în Marea Britanie au explicat poporului britanic că acest lucru ar duce la un viitor mai bun”, a declarat el.

„Adevărul este că, din punct de vedere economic, Brexitul poate duce la un coşmar”, a adăugat Le Maire.

El a afirmat că este timpul ca cei pro-Brexit să îşi recunoască greşelile şi să dea înapoi.

„Politicienii britanici, cei care au susţinut Brexitul, acum au de ales între a-şi renega promisiunile politice absurde sau un dezastru economic al cărui victimă va fi poporul britanic”, a precizat Le Maire.

El a declarat că piaţa unică europeană este „o protecţie şi o putere considerabilă” în faţa unui posibil război comercial.

„Avem o piaţă unică, cea mai mare piaţă comercială din lume, mândria şi puterea noastră. Dorim să apărăm această piaţă unică”, a afirmat Le Maire.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri