Sari la conținut

Franța. O femeie şi fiicele ei, înjunghiate de un bărbat aparent deranjat de îmbrăcămintea lor

O mamă şi cele trei fiice ale ei au fost rănite cu cuţitul, marţi dimineaţa, de către vecinul lor de reşedinţă de vacanţă, la Garde-Colombe (Hautes-Alpes), a declarat primarul acestei comune Edmond Francou.

Potrivit unor mărturii culese de Jandarmerie, agresorul s-a apropiat de victime, instalate în apartamentul vecin, în ţinute pe care le considera prea lejere.

„Există oameni care vorbesc despre această explicaţie pentru acest gest, dar, pentru moment, nu trebuie să amestecăm lucrurile. Motivul acestei agresiuni este încă neclar”, a spus Edmond Francou, potrivit News.ro.

Agresorul, un bărbat în vârstă de 37 de ani, care a reuşit să fugă, a fost reţinut ulterior de jandarmi şi plasat în arest preventiv.

Una dintre victime, în vârstă de 8 ani, a fost transportată cu un elicopter la un spital în Grenoble.

Fata avea un plămân perforat, potrivit lui Francou.

Mama şi celalte fiice ale ei, mai mari, care au fost rănite mai puţin grav, au fost transportate la un spital în Gap.

Viceprimarul din Laragne-Monteglin (Hautes-Alpes), Jean-Marc Duprat, a declarat că fetele au vârsta de 8, 12 şi 14 ani, şi se aflau în vacanţă în staţiunea alpină vecină.

Atacatorul, care nu le cunoştea, a fost deranjat că purtau pantaloni scurţi şi tricouri, a adăugat viceprimarul.

Laragne-Monteglin se află la 180 de kilometri de Nisa, unde un tunisian a ucis 84 de persoane de Ziua Bastiliei, pe 14 iulie, când a intrat cu un camion frigorific în mulţime, după un foc de artificii cu ocaziua Zilei Naţionale a Franţei.

Tot în sudul Franţei, este în desfăşurare o posibilă luare de ostatici într-un hotel din Provence. Un bărbat înarmat cu un cuţit a intrat într-un hotel aflat în apropierea unui circuit de Formula 1.

Poliţia a ordonat evacuarea complexului hotelier, dar nu se ştie dacă în interior se mai află turişti sau angajaţi ai hotelului.