FRANȚA. Partidul lui Marine Le Pen, înfrângere pe toate fronturile

Data publicării:
marine 1

Marine Le Pen a primit cu zâmbetul pe buze înfrângerea dureroasă din cel de-al doilea tur al alegerilor regionale. Frontul Naţional nu a reuşit nici măcar o victorie în cele 13 regiuni ale Franţei. Atât Marine Le Pen, cât şi nepoata sa, au fost învinse la o diferenţă destul de mare.

Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional: „Le mulţumesc tuturor francezilor, peste şase milioane, care ne-au votat în primul tur şi celor câtorva sute de mii în plus care ne-au votat în această duminică. Frontul Naţional va fi principala forţă de opoziţie în consiliile locale din Franţa, o opoziţie constructivă, dar exigentă”.

Marii câştigători ai alegerilor din Franţa sunt republicanii lui Nicolas Sarkozy, care au obţinut victoria în cel puţin cinci dintre cele 13 regiuni ale Franţei.

Nicolas Sarkozy: „Această mobilizare în favoarea candidaţilor noştri în al doilea tur nu trebuie să ne facă să uităm, sub nicio formă, avertismentele care le-au fost adresate tuturor responsabili politici în primul tur de scrutin”.

Tot despre aceste avertismente au vorbit şi socialiştii. Aceştia au fost înfrânţi de republicani, o nouă dovadă a neîncrederii pe care francezii o au în formaţiunea care l-a dat pe preşedintele ţării.

De altfel, analiştii politicii spuneau înaintea celui de-al doilea tur că Frontul Naţional nu va mai provoca surpriza din primul tur de scrutin. Atunci, formţiunea lui Marine Le Pen a obţinut aproape 28 la sută din sufragii, iar analiştii au pus rezultatul pe fondul crizei imigranţilor şi ameninţării teroriste.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri