Franța, pe locul 6 în lume la numărul de cazuri de coronavirus, comandă un miliard de măști de protecție din China

Data publicării:
masca protesctie coronavirus
Foto: Guliver/GettyImages

Guvernul francez a comandat peste un miliard de măşti sanitare, în special din China, pentru a face faţă pandemiei de COVID-19, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii Olivier Véran, informează AFP, preluată de Agerpres.

Numărul cazurilor de coronavirus depistate în Franţa a ajuns la 37.575, ceea ce clasează Hexagonul pe locul șase în lume. Sâmbătă au fost anunțate 319 noi decese, bilanțul total ridicându-se la 2.314.

„Un pod aerian strâns şi intens între Franţa şi China a fost creat pentru a facilita venirea măştilor”, a precizat oficialul francez, el estimând la circa 40 de milioane pe săptămână necesarul de măşti sanitare pentru Franţa, care la rândul ei produce săptămânal circa 8 milioane de astfel de măşti.

„Mai există o modalitate de a răspunde acestei cereri importante (de măşti), aceea de a încerca să realizăm produse noi, să folosim resursele, inovaţia companiilor franceze în materie de textile şi hârtie, pentru a face în aşa fel încât să realizăm noi măşti care să răspundă unor utilizări specifice”, a afirmat la rândul său premierul Edouard Philippe.

Noile măşti pe care le va achiziţiona Franţa vor fi destinate atât personalului medical, cât şi populaţiei, dar purtarea lor nu trebuie să fie însoţită de o relaxare a distanţării sociale impuse în Franţa pentru a limita extindere pandemiei, a ţinut să atenţioneze premierul francez.

Încă 4.611 cazuri de COVID-19 au fost confirmate sâmbătă în Franţa, totalul lor ajungând la 37.575. Franţa a instituit reguli de izolare extrem de stricte pentru a împiedica extinderea pandemiei de coronavirus, deplasările fiind permise numai pentru cumpărături, mers la farmacie, vizite medicale, motive familiale imperioase sau pentru a face sport.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri