Franţa riscă sancţiuni din partea UE pentru că nu a gestionat corect problema integrării romilor

Data publicării:
tigani mediafax

Viviane Reading îi acuză pe oficialii de la Paris că nu au făcut nimic pentru integrarea romilor, deşi din partea Uniunii Europene au avut parte de tot suportul. „Există 50 de miliarde de euro care sunt puse la dispoziţie şi care nu sunt utilizate. Mă întreb de ce”,a spus vicepreşedintele Comisiei Europene.

Mai mult, oficialul european acuză politicienii din Hexagon că scot de la naftalină chestiunea romilor ori de câte ori au nevoie să abată atenţia cetăţenilor de la problemele reale ale societăţii franceze.

„Dacă nu mă înşel, vor urma alegeri în Franţa. De fiecare dată când nu vrem să vorbim de lucruri importante, precum bugetul sau datoriile, redescoperim problema romilor”, a mai spus Viviane Reading.

Reacţia acesteia vine după ce ministrul francez de interne a declarat ieri că romii nu pot fi integraţi şi a pledat pentru trimiterea lor în ţările de origine. Manuel Valls nu este speriat de acuzele venite de la Bruxelles şi a dat un nou interviu în care îşi apără poziţia.

„Nu suntem aici pentru a le ura bun venit acestor oameni. Cred că trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Nu încercăm să îi stigmatizăm, dar trebuie să privim realitatea în faţă şi dificultăţile cu care ne confruntăm în aceste oraşe”, a declarat Valls.

Potrivit organizaţiei nonguvernamentale Amnesty International, 10.000 de romi au fost expulzaţi din Franţa de la începutul anului, cei mai mulţi proveniţi din România, Bulgaria şi fosta Iugoslavie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri