Sari la conținut
News Alert

Franța | Sondaj pentru prezidențiale: Marine Le Pen, în fața lui Emmanuel Macron

Candidata extremei drepte din Franța, Marine Le Pen, este creditată cu 24% din intențiile de vot la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar Emmanuel Macron, candidat de centru, cu 23%, potrivit rezultatelor unui sondaj Ifop-Fiducial date publicității luni.

France Honours Attack Victims As The Nation Mourns

Maine Le Pen / FOTO: Gulliver/Getty Images

Potrivit aceluiași sondaj, candidatul dreptei, François Fillon, este cotat cu 18,5% din intențiile de vot, iar Jean-Luc Mélenchon (stânga radicală) cu circa 18%.

Totuși, candidata Frontului Național a scăzut față de precedentul sondaj cu 0,5 puncte, în timp ce Emmanuel Macron și François Fillon au rămas la același procentaj, iar Jean-Luc Mélenchon a câștigat un punct. Acesta din urmă a crescut cu trei puncte într-o săptămână.

În cazul unui al doilea tur Macron-Le Pen, fostul ministru al economiei va câștiga cu 58% din voturi, conform mai multor sondaje.

Actuala anchetă a fost realizată online în perioada 6-10 aprilie pe un eșantion reprezentativ de 2.616 de persoane cu vârste de peste 18 ani și mai mult.

Rezultatele sondajului au fost date publicității în ziua în care a debutat oficial campania pentru primul tur la alegerile prezidențiale în Franța pe fondul unui nivel ridicat de indecizie în rândul electoratului.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța este programat pe 23 aprilie, iar cel de-al doilea – pe 7 mai.

SURSA: AGERPRES