Franța | Sondaj pentru prezidențiale: Marine Le Pen, în fața lui Emmanuel Macron

Data actualizării: Data publicării:
France Honours Attack Victims As The Nation Mourns
PARIS, FRANCE - NOVEMBER 15: French leader of the French Far-right party Front National (FN) Marine Le Pen arrives at the Elysee Presidential Palace for a meeting with French President Francois Hollande on November 15, 2015 in Paris, France. Francois Hollande meets party leaders today after a series of fatal shootings in Paris on Friday. (Photo by Thierry Chesnot/Getty Images)

Candidata extremei drepte din Franța, Marine Le Pen, este creditată cu 24% din intențiile de vot la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar Emmanuel Macron, candidat de centru, cu 23%, potrivit rezultatelor unui sondaj Ifop-Fiducial date publicității luni.

France Honours Attack Victims As The Nation Mourns
Maine Le Pen / FOTO: Gulliver/Getty Images

Potrivit aceluiași sondaj, candidatul dreptei, François Fillon, este cotat cu 18,5% din intențiile de vot, iar Jean-Luc Mélenchon (stânga radicală) cu circa 18%.

Totuși, candidata Frontului Național a scăzut față de precedentul sondaj cu 0,5 puncte, în timp ce Emmanuel Macron și François Fillon au rămas la același procentaj, iar Jean-Luc Mélenchon a câștigat un punct. Acesta din urmă a crescut cu trei puncte într-o săptămână.

În cazul unui al doilea tur Macron-Le Pen, fostul ministru al economiei va câștiga cu 58% din voturi, conform mai multor sondaje.

Actuala anchetă a fost realizată online în perioada 6-10 aprilie pe un eșantion reprezentativ de 2.616 de persoane cu vârste de peste 18 ani și mai mult.

Rezultatele sondajului au fost date publicității în ziua în care a debutat oficial campania pentru primul tur la alegerile prezidențiale în Franța pe fondul unui nivel ridicat de indecizie în rândul electoratului.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța este programat pe 23 aprilie, iar cel de-al doilea – pe 7 mai.

SURSA: AGERPRES

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri