Furie și revoltă după ce un hotel a anulat rezervările făcute pentru oamenii străzii

Data actualizării: Data publicării:
oameni fara adapost

Un hotel din Marea Britanie a devenit ținta unor critici aprinse, după ce a anulat rezervările făcute de un ONG pentru oameni fără adăpost, care urmau să petreacă aici noaptea de Crăciun, relatează BBC News

Carl Simpson, fondatorul Raise The Roof Homeless Project, a declarat că a plătit peste 1.000 de lire sterline pentru 14 camere duble la Royal Hotel din Hull. Hotelul face parte din grupul Britannia Hotel.

Într-o postare pe Facebook, Simpson a spus că a rămas fără cuvinte când a văzut că hotelul a anulat pe neașteptate toate rezervările. 

El a declarat că hotelul fusese anunțat pentru ce erau rezervările și inițial reprezentanții unității de cazare nu au avut nimic de obiectat. Camerele erau rezervate astfel încât oamenii fără adăpost să nu își petreacă în frig noaptea de Crăciun. 

Anul trecut, Carl Simpson a ajutat 28 de persoane fără adăpost să stea două nopți la un hotel Ibis. 

„Au fost foarte recunoscători. Unii le-au lăsat angajaților mici cadouri, din puținii bani pe care îi aveau strânși, iar un bărbat chiar a cerut să dea cu aspiratorul prin cameră, pentru a-și arăta recunoștința. Acum, a trebuit să îi dezamăgim pe oameni și să îi anunțăm că au fost anulate rezervările”, a spus Simpson. 

Postarea lui Simpson a fost redistribuită de sute de internauți, care s-au declarat „revoltați” și „scărbiți” de decizia „dezgustătoare” a lanțului hotelier. 

Mai mult, hotelul nu a înapoiat încă banii plătiți pentru rezervări, așa că deocamdată nu se pot face rezervări la o altă unitate de cazare. 

„Avem nevoie de un miracol”, spune Simpson, care a precizat că toți banii fuseseră strânși din donații. 

Decizia hotelului a fost criticată inclusiv de politicieni. Emma Hardy, deputată laburistă, s-a oferit să contacteze reprezentanții hotelului, pentru a-i convinge să se răzgândească. Iar numeroși internauți și-au oferit propriile case pentru oamenii rămași în stradă de Crăciun. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri