GALERIE FOTO. Bilanț dramatic al inundațiilor din Franța

Data publicării:
inundatii franta3 - mirela demian

FOTO: Mirela Demian

2.500 de pelerini italieni au fost blocaţi în garnituri. Ei se întorceau de la un altar din Lourdes şi se duceau spre casă, când a lovit potopul. Între timp, echipajele de intervenţii au reuşit să refacă o mare parte din avarii şi a fost reluată furnizarea de electricitate pentru cele mai multe gospodării, dintr-un total de 70.000 care rămăseseră în beznă. Chiar şi aşa, câteva mii de locuinţe nu au curent nici la această oră.

Între timp, echipajele de intervenţii au reuşit să refacă o mare parte din avarii şi a fost reluată furnizarea de electricitate pentru cele mai multe gospodării, dintr-un total de 70.000 care rămăseseră în beznă. Chiar şi aşa, câteva mii de locuinţe nu au curent nici la această oră.

Cannes şi Nisa, staţiunile emblematice ale Franţei, au fost acoperite de ape după o ploaie de o zi. Cantitatea de precipitaţii a fost atât de mare, încât râurile din zonă au ieşit din matcă şi au inundat totul - străzi, magazine şi staţii de metrou. Maşinile au fost luate pe sus şi purtate sute de metri, în timp ce oamenii încercau disperaţi să iasă din ele.

Telespectatoarea Digi24 Mirela Demian, care locuiește la Nisa, ne-a trimis mai multe fotografii care arată cum arată zona după trecerea potopului. Fotogarafiile sunt făcute în zona Vallauris-Cannes-Golfe Juan. În celebrul tunel din Golfe Juan și-au pierdut viața șase persoane, iar scafandrii se pregăteau de intervenție:  

politie franta inundatii - mirela demian
politie franta inundatii - mirela demian

Ploile torenţiale au provocat mai multe alunecări de teren în apropierea Cannes-ului. Drumurile au fost acoperite de nămol, care a blocat şi circulaţia trenurilor. Apa a pătruns în case, iar oamenii au avut la dispoziţie doar câteva minute ca să se salveze.

Din cauza furtunii, traficul aerian pe aeroportul din Nisa a fost oprit timp de mai multe ore. 70 de mii de locuinţe au rămas fără curent electric, după ruperea liniilor de înaltă tensiune.

În faţa acestui dezastru, preşedintele Francois Hollande a decretat starea de catastrofă naturală.

Cele mai grave inundaţii produse în ultimii ani în sudul Franţei au fost cele din 2010. 25 de oameni au murit atunci, peste 31 de mii au fost răniţi, iar pagubele s-au ridicat la aproape un miliard de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri