Galerie foto. Cum arată „închisoarea luxoasă” din Norvegia, cu încălzire prin podea și televizor în cameră

Data publicării:
halden-prison-244

Închisoarea din Halden, Norvegia, este adesea cunoscută ca „cea mai umană închisoare”. Deținuții se bucură de multe privilegii pe care alți infractori din lume nu le au. Pe lângă designul interior modern, cei închiși aici pot să învețe să cânte, să gătească sau să practice sporturi.

foto: https://www.ha-halden.no/bildeserier/bilder-halden-fengsel/g/1-2906373-6268202
foto: https://www.ha-halden.no/bildeserier/bilder-halden-fengsel/g/1-2906373-6268202

FOTO: www.ha-halden.no

Halden, a doua cea mai mare închisoare din Norvegia, a fost construită în 2010. De atunci a făcut subiectul multor reportaje datorită sistemul neconvențional aplicat pentru reabilitarea deținuților.

Cei care ajung aici sunt printre cei mai periculoși indivizi ai societății: violatori, criminali și pedofili. De asemenea, o treime din cei închiși aici sunt traficanți de droguri.

Fiecare celulă are 10 metri pătrați, un televizor, un frigider mic, toaletă cu duș și o fereastră mare ca să intre cât mai multă lumină. Încălzirea se face prin podea, iar pernele și saltele sunt unele de top, scrie CNN.

La fiecare 10-12 celule există o bucătărie și o sufragerie comună. Deținuții își pot face cumpărăturile la magazinul alimentar amenajat în închisoare.

Asta a făcut ca centrul de detenție să fie aspru criticat de mulți, care consideră că prin tratamentul blând, se pierde sensul reeducării.

Reprezentanții închisorii au însă altă viziune și spun că se dorește ca după ce și-au ispășit pedeapsa, oamenii să poată fi „vecini buni”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri