GALERIE FOTO. Furtună violentă în nordul Europei, cu rafale de vânt de până la 224 de km/oră

Data publicării:
furtuna nordul europei

Vijelia a lovit mai întâi Marea Britanie, apoi Olanda, Germania, Suedia şi Polonia. Şi răul cel mare abia acum vine. Pe măsură ce scad temperaturile, ploile aduse de furtună se transformă în ninsori, iar vântul într-un crivăţ neiertător.

Furtuna venită din Marea Nordului a lovit cu putere coastele de est ale Angliei. Vântul violent, care a coincis cu o maree foarte înaltă, a dus la creşterea nivelului mării, fără precedent în ultima jumătate de secol. În zorii zilei, mii de oameni au primit ordinul de evacuare.

„Sunt oameni care sunt într-o situaţie mai rea decât a noastră. Sper că Dumnezeu nu va fi aşa de aspru cu noi la următoarea maree”, a spus unul dintre britanici.

Vântul a suflat cu atâta putere, încât un avion care urma să ajungă pe aeroportul din Birmingham a încercat de două ori să aterizeze şi a fost în cele din urmă redirecţionat. Oamenii prinşi pe străzi de furia vântului abia s-au putut ţine pe picioare.

În Germania, la Hamburg, apele fluviului Elba au atins un nivel record, pentru că nu au mai putut curge, din cauza valurilor uriaşe aduse de vânt din Marea Nordului.

„Mareea nu se poate retrage aşa cum e normal din cauza vântului, iar apa ajunge la diguri”, a spus Dieter Duvel, reprezentant pompieri.

Tot vântul a provocat zeci de accidente pe şosele, când un camion a fost cât pe ce să se răstoarne peste maşinile de pe sensul opus din cauza rafalelor violente.

Şi în Suedia, ploile şi vântul puternic au creat probleme. Traficul feroviar a fost dat peste cap, iar oamenii au fost sfătuiţi să rămână în case.

„Încă nu putem şti valoarea pagubelor. Abia dimineaţă ne vom lămuri, dar e clar de acum că au căzut foarte mulţi copaci pe liniile de electricitate”, a declarat Jakob Holstrom, reprezentant compania de electricitate.

Podul care leagă Suedia de Danemarca, unul dintre cele mai lungi din Europa, a fost închis.

În direct, din mijlocul furtunii

A fi reporter nu-i lucru uşor, mai ales când trebuie să transmiţi în direct, din mijlocul furtunii. Au demonstrat-o jurnaliştii care au transmis din zonele lovite de vijeliile din Europa şi care au făcut tot posibilul pentru a rezista furiei naturii.

Galerie foto 

furtuna europa
furtuna europa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri