Garda Națională, nouă formațiune militară de apărare a Franței

Data actualizării: Data publicării:
hollande

Garda Naţională franceză anunţată în vară de către preşedintele François Hollande, în urma atacului de la Nisa, a fost înfiinţată vineri, odată cu publicarea legii în Monitorul Oficial, relatează AFP, citată de News.ro.

hollande
Foto: Guliver/GettyImages

Garda Naţională „concurează, în cazul în care se recurge la forţa armelor, la apărarea patriei şi la securitatea populaţiei şi a teritoriului”, se arată în primul articol al legii.

Ea este „asigurată de voluntari care servesc, în baza unui contract de angajament, în cadrul rezervei operaţionale a forţelor armate şi formaţiunilor care le sunt ataşate şi în cadrul rezervei civile a poliţiei naţionale”.

Comitetul ei director este prezidat în comun de către miniştrii Apărării şi de Interne.

Palatul Élysée a dezvăluit în această vară că are obiectivul să fie mobilizaţi 9.250 de rezervişti zilnic, la orizontul lui 2018, şi ca în Gardă să se înscrie 85.000 de persoane.

În prezent, rezerviştii operaţionali din cadrul poliţiei, jandarmeriei şi forţelor armate reprezintă o pepinieră de 63.000 de persoane, dintre care 5.500 sunt mobilizate zilnic de la atentatul de la Nisa, din 14 iulie.

Voluntarii este necesar să aibă vârsta de cel puţin 17 ani şi să se angajeze pe o perioadă de unul până la cinci ani, cu posibilitatea de a-şi prelungi angajamentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri