Gaze lacrimogene folosite împotriva protestatarilor la Salonic

Data publicării:
grecia

Confruntări violente între forţele de ordine şi de mii de protestatari au avut loc sâmbătă, în Grecia. Cei prezenţi la protest au fluturat steaguri ale Greciei şi au aruncat cu diferite obiecte în forţele de ordine. Pentru a stăpâni mulțimea, poliţia a folosit gaze lacrimogene şi grenade acustice împotriva oamenilor strânși să protesteze la Salonic, în nordul țării.

15.000 de oameni au manifestat împotriva acordului dintre Grecia şi Republica Macedoniei de Nord cu privire la numele fostei republici iugoslave. 

Tensiunile au avut loc cu puţin timp înaintea unui discurs al premierului Alexis Tsipras. Demonstraţii separate se desfăşurau simultan în alte părţi ale oraşului împotriva politicii fiscale promovate de premierul elen.

Macedonia va organiza pe 30 septembrie un referendum atât pentru aderarea la UE și NATO, cât şi pentru acordul cu Grecia pentru a-şi schimba numele în Macedonia de Nord.

Grecia şi Macedonia au căzut de acord privind noul nume în iunie, dar naţionaliştii, atât de o parte, cât și de alta, se opun.

Citiți și:  Merkel face apel la macedoneni să accepte acordul cu Grecia privind noua denumire a ţării

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri