George Soros finanţează în Marea Britanie o campanie anti-Brexit

Data publicării:
soros
Foto: Guliver/GettyImages

Miliardarul american de origine ungară George Soros a donat 400.000 de lire (453.000 euro) unei organizaţii pro-UE care încearcă să influenţeze votul deputaţilor britanici privind acordul final asupra Brexitului, a anunţat joi preşedintele acestei organizaţii, relatează AFP, citată de Agerpres. 

soros
Foto: Guliver/GettyImages

„Prin intermediul fundaţiilor sale el a contribuit cu 400.000 de lire”, a declarat fostul ministru britanic Mark Malloch-Brown, preşedinte al organizaţiei Best for Britain, acuzat de cotidianul conservator şi pro-Brexit Daily Telegraph că „complotează pentru a zădărnici Brexitul”.

Potrivit ziarului citat, această „campanie de schimbare a cursului Brexitului” va fi lansată la scară naţională în februarie cu scopul de a „conduce la un al doilea referendum pentru a obţine menţinerea Regatului Unit în Uniunea Europeană”.

„Sunt mulţi oameni frustraţi” de Brexit, a declarat joi la BBC Mark Malloch-Brown. Această campanie este menită să „mobilizeze opinia publică în favoarea menţinerii Regatului Unit în UE pentru a aduce la cunoştinţă deputaţilor această schimbare în opinia publică atunci când parlamentul va vota” asupra acordului final privind Brexitul.

La Forumul Economic Mondial de la Davos, de luna trecută, George Soros a apreciat că premierul britanic Theresa May nu va rămâne mult timp la putere şi a afirmat că britanicii nu au fost informaţi în legătură cu consecinţele financiare ale Brexit-ului.

„Situaţia economică actuală nu este atât de grea pe cât s-a prevăzut, ei trăiesc cu speranţă, dar pe măsură ce moneda se depreciază şi inflaţia va fi forţa motrice, aceasta va antrena o scădere a nivelului de trai”, a apreciat el.

„Va lua ceva timp, dar când se va întâmpla acest lucru ei vor realiza că au mai puţin ca înainte pentru că salariile nu vor creşte la fel de repede cum creşte costul vieţii”, a declarat miliardarul american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri