Germania intenţionează să vaccineze toţi adolescenţii de peste 12 ani până la sfârşitul lunii august

Data actualizării: Data publicării:
Cadru medical umple seringa cu vaccin.
Germania intenţionează să vaccineze toţi adolescenţii de peste 12 ani până la sfârşitul lunii august. Foto: GettyImages

Germania va putea oferi vaccinarea împotriva COVID-19 tuturor adolescenţilor cu vârsta peste 12 ani până la sfârşitul lunii august, în cazul în care Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va da undă verde vaccinării acestei grupe de vârstă, a declarat joi ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn, relatează AFP, citată de Agerpres.

Guvernul şi autorităţile regionale au fost de acord ca „o ofertă de vaccin să poată fi făcută tuturor adolescenţilor între 12 şi 18 ani până la sfârşitul lunii august”, a spus ministrul care se bazează pe o autorizaţie a vaccinului Pfizer/BioNTech de către EMA pentru grupa de vârstă 12-15 ani în luna iunie.

Agenţia Europeană a Medicamentului şi-a început evaluarea la începutul lunii mai pentru a decide dacă extinde la adolescenţi utilizarea vaccinului produs de cele două laboratoare, autorizat în prezent pentru persoanele de la vârsta de 16 ani. Statele Unite au dat undă verde utilizării sale pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Până acum, niciun vaccin nu a fost administrat copiilor, care sunt mai puţin expuşi la cazuri severe de boală şi a căror vaccinare nu a reprezentat o prioritate. Însă, aceştia reprezintă o parte importantă a populaţiei şi, prin urmare, vor trebui, de asemenea, să fie imunizaţi pentru a stopa transmiterea bolii, susţin experţii.

Guvernul german îşi anunţase deja obiectivul de a asigura vaccinarea tuturor adulţilor până la sfârşitul lunii septembrie. Odată cu începerea vaccinării adolescenţilor, ţara intenţionează să realizeze imunizarea întregii sale populaţii mai rapid.

Germania a crescut semnificativ ritmul campaniei sale de vaccinare în ultimele săptămâni, injectând peste un milion de doze în unele zile.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri