Sari la conținut

Martin Schulz, candidatul social-democraților germani pentru postul de cancelar

Liderul social-democraţilor germani, Sigmar Gabriel, l-a propus candidat pentru poziţia de cancelar pe fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz.

Tsipras Speaks At EU Parliament

Martin Schulz / Gulliver / Getty Images

Vicecancelarul Sigmar Gabriel a argumentat că pe el alegătorii germani îl asociază cu „marea coaliţie” dintre SPD şi CDU şi nu ar avea, prin urmare, cele mai mari şanse în cursa împotriva cancelarului Angela Merkel, informează News.ro.

De asemenea, există informaţii că liderul SPD ar urma să se retragă din poziţia de vicecancelar şi ministru al Economiei pentru a-l înlocui pe Frank-Walter Steinmeier la ministerul de Externe.

Iniţial, Martin Schulz urma să devină şeful diplomaţiei germane îl locul lui Steinmeier, care va fi propus în următoarele săptămâni pentru poziţia simbolică de preşedinte al Germaniei, însă o candidatură pentru poziţia de cancelar ar distruge şansele acestuia de a se alătura cabinetului Angelei Merkel.

Martin Schulz a anunţat în noiembrie 2016 că se va retrage din politica europeană pentru a se concentra pe problemele interne din Germania, după ce a deţinut două mandate la conducerea Parlamentului European.

Germanii vor organiza, în septembrie 2017, alegeri parlamentare.

Pe aceeași temă