Germania propune înființarea posturilor de vicepreședinți ai Comisiei Europene

Data publicării:
comisia europeana ec europa eu 2

Posturile de comisari europeni nu s-ar desfiinţa, ci ar ajunge în subordinea super-comisarilor. Cu alte cuvinte, Germania doreşte să adauge încă un nivel de conducere între preşedintele Comisiei Europene şi comisari.

Paradoxal, se doreşte astfel crearea unei Comisii Europene mai eficiente, deşi, prin introducerea posturilor de super-comisari şi menţinerea posturilor de comisari, numărul funcţionarilor ar creşte. Asta în condiţiile în care oricum Comisia este o instituţie greoaie.

Portofoliile Comisiei Europene, care sunt practic ministere ale Uniunii Europene, sunt împărţite frăţeşte între statele membre. Fiecare ţară UE are dreptul la un post de comisar. Şi, la fiecare extindere a Uniunii Europene a fost înfiinţat câte un portofoliu nou mai mult sau mai puţin important.

Un domeniu important este cel al agriculturii unde comisar este Dacian Cioloş. Un domeniu mai puţin important este cel de multi-lingvism, unde comisar a fost Leonard Orban.

Şi totuşi, ca reforma Comisiei Europene să fie cu adevărat reformă, viitorii super-comisari ar trebui să primească mult mai multă putere de decizie decât actualii comisari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri