Germania s-ar putea confrunta cu o criză de vaccinuri anti-COVID-19 la începutul anului viitor. Avertismentul ministrului Sănătăţii

Data publicării:
doze de vaccin
Vaccin împotriva COVID-19. Foto: GettyImages

Intensificarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 cu cea de-a treia doză s-ar putea lovi de un blocaj la începutul anului viitor în Germania, din cauza insuficienţei dozelor de vaccin, a avertizat joi noul ministru german al sănătăţii, Karl Lauterbach.

Într-o declaraţie acordată postului ARD, acesta a spus că imediat ce a preluat postul de ministru în guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz a dispus efectuarea unui inventar al stocului de vaccinuri. Rezultatul acestui inventar i-a surprins pe mulţi, „inclusiv pe el”, a spus noul ministru, acuzând moştenirea lăsată de fostul guvern, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

„Avem un deficit de vaccinuri pentru primul trimestru”, a spus Lauterbach. Noul guvern de la Berlin, a adăugat el, acţionează pe toate căile posibile pentru a achiziţiona noi doze de vaccin, inclusiv prin abordarea directă a producătorilor.

Ministrul a subliniat însă că trebuie procedat conform practicilor UE, având în vedere că achiziţia vaccinurilor este gestionată de Comisia Europeană.

„Sper să avem veşti pozitive în zilele următoare”, a adăugat el.

Circa 69,7% din populaţia Germaniei (de circa 83 de milioane de locuitori) este vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, dar în contextul ameninţării noii variante Omicron a coronavirusului autorităţile germane au lansat o vastă campanie de vaccinare cu doza booster pentru administrarea a 30 de milioane de astfel de doze până la sfârşitul anului.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri