Germania. Târg de Crăciun evacuat după găsirea unei bombe artizanale

Data actualizării: Data publicării:
Lorry Drives Through Christmas Market In Berlin
Foto: Gulliver/GettyImages

Poliția germană a anunțat că a dezamorsat un pachet suspect, descoperit la Potsdam, din cauza căruia a fost nevoită să evacueze târgul de Crăciun din centrul orașului. Conform poliției germane, obiectul găsit conținea „material exploziv sau inflamabil”.

Lorry Drives Through Christmas Market In Berlin
Foto: Guliver/GettyImages

Un dispozitiv exploziv a fost descoperit vineri la un târg de Crăciun din Potsdam, oraș din apropiere de Berlin, a anunțat poliția germană, informează AFP, preluată de Agerpres.

Dispozitivul a fost descoperit într-un pachet depus în fața unei farmacii din piața unde este organizat târgul, a precizat poliția, care a ordonat evacuări în centrul acestui oraș din estul Germaniei.

Coletul suspect a fost descoperit în jurul orei locale 14:30, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției citat de postul local RBB24.

Potrivit cotidianului local Märkische Allgemeine, care citează un purtător de cuvânt al poliției, pachetul suspect conținea o cutie metalică. Aceasta a fost deschisă de un angajat al farmaciei, iar polițiștii specializați în explozibili au fost chemați să examineze coletul.

Târguri de Crăciun au fost deschise săptămâna aceasta pe întreg teritoriul Germaniei, pe fondul unor măsuri de securitate puternice, după atacul jihadist din urmă cu un an, comis la Berlin, când un camion a intrat în viteză în mulțimea de oameni și a ucis 12 persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri