Germania va renunţa la utilizarea cărbunelui ca sursă de energie

Data publicării:
Waste Fuels Energy Production In Incinerator Plant
Foto: Guliver/GettyImages

Germania va închide treptat toate centralele energetice alimentate cu cărbune, până cel târziu în 2038, a anunţat sâmbătă o comisie guvernamentală, care propune acordarea unor ajutoare de până la 40 de miliarde de euro regiunilor afectate de această măsură, transmite News.ro.

Waste Fuels Energy Production In Incinerator Plant
Foto: Guliver/GettyImages

Propunerile, un compromis convenit cu mare greutate, după discuţii care au durat mai mult de 20 de ore, trebuie puse în aplicare de guvern şi de 16 landuri.

Planul reprezintă strategia Germaniei de a trece la producţia de energie din surse regenerabile, care a reprezentat anul trecut 40% din mixul energetic al ţării, depăşind pentru prima oară ponderea cărbunelui, şi urmează unei decizii din 2011 de renunţare la energia nucleară.

Guvernul cancelarului Angela Merkel a salutat planul convenit de comisie, care include 28 de membri cu drept de vot din industrie, mediul academic, organizaţii ecologiste şi sindicate, plus trei membri fără drept de vot din partidele aflate laa guvernare.

„Mai puţin dioxid de carbon, o surse de energie sigură şi ieftină, un semnal puternic”, a scris pe Twitter ministrul Economiei, Peter Altmaier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri