Gest impresionant al lui Rafael Nadal

Data actualizării: Data publicării:
rafael nadal

În timp ce Federer şi Djokovic luptă pentru trofeu la Shanghai, Nadal a lăsat de-o parte tenisul şi a trecut la munca de jos.

Mai exact, liderul ATP a dat o mână de ajutor autorităţilor din Mallorca după inundaţiile devastatoare din ultimele zile. Nadal s-a încălţat cu cizme de cauciuc, a luat o mătură şi a ajutat la înlăturarea apei de pe străzi.

Mai mult decât atât, spaniolul le-a oferit cazare gratuită la academia sa tuturor victimelor care şi-au pierdut locuinţele în urma calamităţii.

Nadal s-ar putea întoarce pe teren la Mastersul de la Paris-Bercy, transmis pe Digi Sport, din 29 octombrie.

Inundaţiile au produs un dezastru în insula Mallorca, după ce în câteva ore a plouat cât pentru două luni. Râurile revărsate au luat tot ce au întâlnit în cale, oameni, autoturimsme şi chiar vehicule grele.

În Catalonia, străzile din oraşul Tarragona s-au transformat în râuri învolburat după ce s-au acumulat 185 de litri de apă pe metru pătrat.

Două femei erau pe cale să se înece, luate de torent, dar au fost salvate de alţi oameni. Pompierii catalani au primit aproape o mie de apeluri în câteva ore.

Aproape 250 de litri de precipitaţii pe metru pătrat au căzut în 24 de ore pe coasta sudică a Spaniei, în provincia Malaga. Mai mulţi locuitori au avut nevoie de ajutor după ce a apa le-a intrat în case.

Şi în insula italiană Sardinia s-au produs inundaţii mari, după ce au căzut peste 300 de litri pe metru pătrat de precipitaţii. Un pod s-a surpat. Râul pe care îl traversa s-a umflat în urma ploilor şi o porţiune din şoseaua principală a insulei a fost înghiţită de ape. Din fericire, circulaţia fusese închisă, preventiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri