Gestul unui șofer de autobuz din Paris l-a transformat în erou: "Toată lumea să coboare!"

Data actualizării: Data publicării:
francois la berre

Un șofer de autobuz din Paris a devenit celebru după ce a ordonat tuturor pasagerilor să coboare, după ce aceștia au refuzat să ajute și facă loc unui bărbat aflat în scaunul cu rotile să urce în vehicul. Întâmplarea a fost povestită chiar de bărbatul aflat în scaunul cu rotile.

francois la berre
Un șofer de autobuz din Paris a dat toți călătorii jos pentru a urca Francois La Berre, un bărbat în scaunul cu rotile

Francois Le Berre, diagnosticat cu scleroză multiplă, aștepta răbdător la o stație de autobuz din Porte de Clichy, suburbiile capitalei franceze. Când autobuzul a oprit în stație, rampa a fost coborâtă, însă pasagerii aflați în mijlocul de transport nu au încercat să-l ajute și nici nu i-au făcut loc să urce.

Văzând întâmplarea, șoferul a strigat: „Ultima stație!” și i-a dat jos pe pasageri. Apoi l-a ajutat pe La Berre și pe fratele lui să urce, după care a plecat.

„Ieri, când așteptam autobuzul în Paris, am râs când am văzut că nimeni nu vrea să se înghesuie. Când niciunul dintre pasageri nu s-a mișcat, șoferul a strigat: Ultima stație. Toată lumea să coboare! După, șoferul a venit la mine și mi-a zis: Tu și ajutorul tău puteți urca. Ceilalți rămân să aștepte următorul autobuz,” a povestit Francois Le Berre, citat de Daily Mail.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Le Berre, care  a declarat pentru Huffington Post, ediția franceză, că șoferul, al cărui nume nu l-a reținut, i-a spus „cu toții am putea avea nevoie la un moment dat de un scaun cu rotile.

Un grup pe nume „Accessible Pour Tous” a făcut publică întâmplarea pe pagina de Twitter, devenind la scurt timp virală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri