Grecia, cel mai necooperant stat cu care a lucrat FMI

Data publicării:
statuie grecia

Evident, experţii citaţi de Bloomberg nu sunt matusalemici să fie în FMI de la început, dar declaratia spune totul despre relaţia Atenei cu creditorii săi.

Inspectorii tehnici ai FMI şi reprezentanţi ai celorlalţi doi mari creditori ai Greciei, respectiv Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană, s-au plâns de lipsa de cooperare din partea autorităţilor elene. Aceştia au acuzat guvernul de la Atena că nu se ţine de cuvânt în privinţa măsurilor agreate la sfârșitul lunii februarie, când creditorii au aprobat prelungirea cu patru luni a pachetului de finanţare acordat Greciei.

Experţii FMI au declarat că atitudinea Greciei faţă de creditori este inacceptabilă, iar mai mulţi inspectori financiari din Germania au comparat eforturile echipei pentru a convinge guvernul elen să întocmească un program riguros de politici economice cu „încercarea de a călări un cal mort”.

Orgoliul grecilor a mers până acolo, încât au interzis creditorilor să intre în instituţiile guvernamentale. Bilanţurile pe care urmau să se uite experţii au fost prezentate în săli din hoteluri. 

Statele Uniunii Europene sunt din ce în ce mai îngrijorate că lipsa de cooperare a guvernului condus de Alexis Tsipras pentru găsirea unei soluţii în privinţa datoriilor Greciei ar putea forţa ţara să părăsească zona euro, în condiţiile în care Tsipras refuză să adopte măsuri care să deblocheze noi fonduri din pachetul extern de 240 de miliarde de dolari.

Şi începe să capete contur acel GREXIDENT, ieşirea Greciei din zona euro din greşeală. Din greşeala Atenei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri