Grecia. Semnalmentele fetiței răpite nu figurează pe lista Interpol cu copii dispăruți

Data publicării:
fetita rapita grecia crop-1

Interpolul a anunţat că niciunul dintre semnalmentele copiilor dispăruţi, aflaţi pe listele sale, nu se potriveşte cu cele ale fetiţei găsite în Grecia. Ancheta autorităţilor de la Atena urmează acum o altă ipoteză: Maria ar putea fi un copil lăsat în urmă de membrii unei reţele de trafic de minori. Poliţia elenă urmărea atunci bulgari care mergeau în Grecia să îşi vândă copiii pentru adopţii ilegale. Copila ar fi fost lăsată în urmă într-o tabără de romi, din cauză că traficanţii s-ar fi speriat. Pe de altă parte, anchetatorii cercetează dacă există vreo legătură cu zece cazuri de dispariţii din ţări ca Statele Unite, Suedia, Polonia şi Franţa.

Locuitorii oraşului în care a fost găsită Maria îşi amintesc că au văzut adesea copilul prin localitate. „Obişnuiam să o văd pe mama copilei, venea în piaţa centrală la cerşit, împreună cu fetiţa. La un moment dat am întrebat-o cum de are un astfel de înger blond şi mi-a spus că a făcut-o cu un bărbat blond. Era aşa un copil frumos. Dar ce puteam spune? Cine se poate băga în astfel de situaţii? Noi nu ştiam nimic. Cum am fi putut şti ce se întâmplă?!”, a spus un localnic.

De cealaltă parte, membrii comunităţii rome, din care făcea parte şi familia care o avea pe Maria, s-au revoltat pentru că sunt etichetaţi drept răpitori de copii.

Între timp, conducerea registrului civil din Atena, care a emis certificatul de naştere al Mariei, a fost demisă. În urma controalelor, au apărut suspiciuni legate de anumite certificate de naştere ale unor copii care provin din comunitatea romă stabilită la Atena.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri