Grecia: Sute de şomeri au primit gratuit legume şi fructe de la fermieri revoltaţi de taxele prea mari

Data publicării:
grecia-2

Un gest de solidaritate impresionant s-a petrecut săptămâna aceasta la Atena: sute de şomeri au primit fructe şi legume cadou de la fermieri. Necăjiţi că profitul lor este aproape zero din cauza taxelor şi impozitelor mari, agricultorii au vrut să atragă atenţia guvernului asupra problemelor pe care le au făcând un gest altruist.

Sute de greci s-au înghesuit în piaţa volantă din centrul Atenei pentru a-şi asigura hrana pentru o zi sau două. Majoritatea şomeri, unii de ani de zile, au lăsat jena deoparte: „N-am mai făcut niciodată aşa ceva. Sunt şomeră, aşa că am venit şi văd că sunt mult mai mulţi oameni decât am crezut că vor fi. Aşa că nu ştiu dacă voi putea lua şi eu ceva”, declară o şomeră.

Concedierile masive din sectorul bugetar şi creşterea taxelor au dus la creşterea şomajului până la 27% din populaţia activă. Revoltaţi, fermierii acuză guvernul că au dus ţara în prăpastie şi agricultura la faliment, prin măsuri care favorizează supermarketurile în dauna micilor producători rurali.

Autorităţile din Grecia spun însă că reformele urmăresc o lărgire a breslei vânzătorilor din pieţe prin liberalizarea permiselor de vânzare, măsură care ar duce şi la o micşorare a preţurilor produselor agricole.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri