Grecia: Uciderea unui rapper scoate oamenii în stradă. Autorul, un extremist, îndreaptă furia către partidul Zorii Aurii

Data publicării:
pavlos fissas

Mii de oameni au mărşăluit din nou pe străzi în capitala Greciei, Atena, dar nu pentru a denunţa măsurile de austeritate impuse de guvern, aşa cum s-a întâmplat de ani de zile, ci împotriva partidului de extremă-dreapta Zorii Aurii. Protestele au început săptămâna aceasta după ce, marţi, un susţinător al formaţiunii politice l-a înjunghiat mortal pe rapperul Pavlos Fissas.

Pavlos Fissas. Foto: Facebook

Scăpaţi de fasciştii din cartierele voastre!” şi „Moarte fascismului, libertate pentru popor!” au scandat manifestanţii, care cer autorităţilor să scoată în afara legii partidul Zorii Aurii, de extremă-dreapta, care lansează încă de la fondare un discurs vehement împotriva imigranţilor şi a minorităţilor de orice fel.

Spiritele s-au aprins în Grecia după ce un muzician a fost ucis de un individ care se declară susţinător al politicii promovate de Zorii Aurii. Miercuri, la Pireu, au avut loc inclusiv incidente violente în timpul unei demonstraţii împotriva formaţiunii.

Oamenii trebuie să ia problema în propriile mâini şi să găsească o soluţie pentru a-i distruge pe aceşti monştri fascişti”, afirmă un protestatar furios.

Rapperul Pavlos Fissas, cunoscut sub numele de scenă Killah P., a fost înjunghiat de două ori în inimă în timpul unei dispute izbucnite într-un bar dintr-o suburbie a Atenei. Crima, despre care anchetatorii spun că a fost motivată politic, a scandalizat societatea. „Aceşti oameni nu au ce căuta printre noi, în oraşele noastre. Trebuie interzişi odată pentru totdeauna. Noi trăim în democraţie”, declară cu vehemenţă un alt demonstrant.

Bărbatul care l-a ucis pe muzician a fost dus în faţa instanţei şi inculpat pentru crimă. Partidul Zorii Aurii se apără şi spune că atacatorul nu figurează printre membrii săi.

După alegerile de anul trecut, formaţiunea este reprezentată în Parlamentul de la Atena.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri