Continuă greva de la Lufthansa. Vor fi afectați și românii

Data actualizării: Data publicării:
avioane lufthansa
Sursa foto: Getty Images

Piloții de la compania aeriană germană Lufthansa au anunțat, miercuri, că vor prelungi greva cu încă 24 de ore, urmând ca vineri să fie afectate zborurile pe distanțe scurte cu plecare din Germania, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Lufthansa
Foto: Guliver/GettyImages

La miezul nopții de marți spre miercuri, sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) care îi reprezintă pe piloții de la Lufthansa a demarat o grevă de protest de două zile, ceea ce a obligat cel mai mare transportator aerian european să anuleze aproximativ 1.800 de zboruri. Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) de la începutul disputei cu managementul, în luna aprilie 2014.

Sindicatul Vereinigung Cockpit a precizat că, în timp ce greva de miercuri și joi va afecta atât zborurile pe distanțe scurte, cât și cele pe distanțe lungi, acțiunea de protest de miercuri va afecta doar zborurile pe distanțe scurte cu plecare din Germania.

Vereinigung Cockpit a decis să intre în grevă în urma eșecului negocierilor cu managementul pentru un nou contract colectiv de muncă pentru cei 5.400 de piloți și copiloți. Sindicatul solicită o majorare salarială medie de 3,7% pe an, în timp ce echipa managerială oferă o majorare de 2,5%, care, în opinia sindicatului, este egală cu o înghețare a salariului.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloților și personalului de bord încercând să introducă noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face față competiției crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar și din partea companiilor low cost.

Conform Airlines Travel.ro au fost afectate și toate zborurile operate de Lufthansa din/spre București. Pe programul de zbor, apar anulate zborurile: LH1657 București - Munchen; LH1423 București - Frankfurt; LH1652 / LH1653 Munchen - București - Munchen; LH1418 / LH1419 Frankfurt - București - Frankfurt; LH1654 / LH1655 Munchen - București - Munchen

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri