Greve în serie la unul din giganţii auto germani

Data actualizării: Data publicării:
bmw

Angajaţii BMW din Marea Britanie vor organiza opt greve în următoarele săptămâni, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de modificarea planurilor de pensii, a anunţat miercuri sindicatul Unite, transmite Automotive News.

bmw

Până la 3.500 de muncitori de la patru unităţi de producţie vor participa la această acţiune, potrivit sursei citate, preluată şi de News.ro.

Sindicatul Unite a anunţat că primele greve vor avea loc pe 19 aprilie, la fabrica de motoare Hams Hall a BMW de lângă Birmingham, la uzina producătoare a modelului Mini din Oxford şi la o fabrică din Swindon care fabrică uşi şi alte componente pentru Mini.

BMW produce în Marea Britanie peste 210.000 de automobile Mini, la Oxford, aproape 4.000 de modele Rolls-Royce la Goodwood, în sudul Angliei, şi peste 250.000 de motoare la Hams Hall.

BMW intenţionează să închidă două planuri de pensii şi să transfere angajaţii într-un program de pensii mai puţin generos, în care angajaţii noi au fost incluşi din 2014.

Producătorul auto german a explicat că vrea să acţioneze acum pentru a asigura viabilitatea pe termen lung a programului de pensii, dar este dispus să discute în continuare cu reprezentanţii angajaţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri