Sari la conținut
News Alert

Gruparea teroristă Stat Islamic ameninţă Spania cu noi atentate

Gruparea teroristă Stat Islamic a salutat atentatul cu camioneta la Barcelona, soldat cu 15 morţi, şi a îndemnat la noi atacuri în Spania, relatează news.ro.

Van Hits Crowds In Barcelona's Las Ramblas

FOTO: Gulliver/Getty Images

În primul său clip de propagandă în limba catalană, un membru al grupării jihadiste îi prezintă pe autorii atentatului de la Barcelona drept „fraţii noştri”, iar un altul proferează ameninţări la adresa „creştinilor spanioli” şi promite că ţara se va întoarce în „teritoriul califatului”.

Imediat după atacul de la barcelona, Amaq, braţul media al Statului Islamic, a emis un comunicat în care i-a prezentat pe atacatori drept ”soldaţi ai Statului Islamic”, însă gruparea nu a revendicat în mod explicit atentatul.

Patru bărbaţi au fost arestaţi după atentate - unul la Alcanar şi trei la Ripoll. Trei sunt cetăţenimarocani, iar al patrulea spaniol. Bărbaţii au vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani. Niciunul nu era cunoscut serviciilor de informaţii spaniole cu legături teroriste.

Unul dintre suspecţi a declarat în timpul unei audieri la tribunal, marţi, că celula plănuia să atace „monumente” din Barcelona.