Guvernul socialist de la Madrid propune o lege care să blocheze o nouă amnistie fiscală

Data publicării:
euro bancnote teancuri bani crop

Premierul socialist spaniol Pedro Sanchez a anunţat marţi că va propune un proiect de lege pentru prevenirea fraudei fiscale şi care va împiedica aprobarea vreunei noi amnistii fiscale, cum a fost cea promovată de precedentul guvern conservator, relatează publicaţia El Mundo, preluată de Agerpres.



Într-o intervenţie în faţa Congresului, Pedro Sanchez a spus că, "din nefericire", nu va putea face publice numele celor care au beneficiat de amnistia dată de guvernul conservator condus de Mariano Rajoy, deşi anterior promisese că o va face.

"Mi-ar plăcea să fac acest lucru, dar din nefericire nu putem schimba un trecut deja decis, putem în schimb evita noi amnistii", a explicat şeful executivului de la Madrid, menţionând că proiectul pe care-l va propune va face imposibil ca vreun guvern să mai poată aproba din nou o amnistie cum a fost cea elaborată de Cristóbal Montoro, ministru al trezoreriei şi funcţiei publice în guvernul condus de Mariano Rajoy, amnistie anulată apoi de Tribunalul Constituţional.

De asemenea, proiectul de lege va consolida combaterea evaziunii fiscale, va permite publicarea de liste cu datornicii la fisc şi va actualiza lista paradisurilor fiscale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri