Sari la conținut

Hollande: Algerul a promis să-şi mobilizeze toate forţele pentru a găsi asasinii ostaticului francez

"L-am contactat pe premierul algerian (Abdelmalek Sellal), care mi-a confirmat că va continua să mobilizeze toate forţele posibile pentru a-i găsi pe asasini, cu scopul de a-i pedepsi şi pentru găsirea corpului lui Hervé Gourdel", a declarat el, într-o conferinţă de presă, la New York, scrie Mediafax.

Cetăţeanul francez răpit în Algeria a fost decapitat de o grupare afiliată grupului terorist Stat Islamic. Hervé Pierre Gourdel, 55 de ani, fusese răpit duminică seară în localitatea algeriană Tizi Ouzou, situată la 110 kilometri est de Alger.

Gruparea islamistă Jung al-Khilaka, afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic, a postat o înregistrare video intitulată "Mesaj de sânge pentru Guvernul francez", în care prezintă executarea ostaticului prin decapitare.

AFP: Turistul francez răpit în Algeria a fost decapitat

Herve Pierre Gourdel, în vârstă de 55 de ani, fusese răpit duminică seară în localitatea algeriană Tizi Ouzou, situată la 110 kilometri est de Alger. Gruparea teroristă Stat Islamic a postat o înregistrare video în care prezintă executarea ostaticului prin decapitare, potrivit Mediafax. Deocamdată oficialii francezi nu au avut o reacție oficială. 

CRONOLOGIE: Decapitările revendicate de către gruparea Statul Islamic în august şi septembrie

Alte trei persoane, doi cetățeni americani și un britanic, au fost decapitate de gruparea teroristă Statul Islamic. Teroriștii au mai răpit cetățeni britanici și germani.

Mărturii din infernul „Statului Islamic”. O adolescentă ţinută prizonieră povesteşte tortura la care este supusă

Pe aceeași temă

Franța - din păcate - azi

De astăzi, 2 septembrie, Devis Grebu va ilustra săptămânal subiectele momentului. Click pe imagine pentru a o deschide...