Hollande: "Rusia utilizează toate mijloacele pentru a influența opinia publică"

Data publicării:
putin merkel hollande GettyImages-450176426
Foto: GettyImages

Președintele francez a acuzat Rusia că recurge la toate instrumentele, inclusiv de inspiraţie sovietică, pentru influenţarea opiniei publice.

putin merkel hollande GettyImages-450176426
Foto: GettyImages

"Rusia utilizează toate mijloacele pentru a influența opinia publică", a declarat șeful statului francez într-un interviu apărut luni în cotidianele Le Monde, La Stampa, The Guardian, La Vanguardia, Suddeutsche Zeitung și Gazeta Wyborcza şi preluat de Agerpres. Potrivit liderului de la Élysée, deși "nu mai este aceeași ideologie ca în timpul URSS-ului, (...) sunt uneori aceleași procedee".

Pentru Francois Hollande, este vorba despre o "strategie de influență, de rețele, cu opinii foarte conservatoare în termeni de morală" și "de asemenea cu pretenția de a apăra creștinismul împotriva islamului".

Interviul a fost publicat cu câteva ore înaintea unui minisummit european ce va reuni Franța, Germania, Italia și Spania la Versailles, lângă Paris.

Miercuri, șeful statului francez a ordonat "mobilizarea tuturor mijloacelor de stat necesare" în fața amenințărilor cibernetice care vizează alegerile prezidențiale din primăvara acestui an din Franța.

"Ce caută Rusia?", s-a întrebat Francois Hollande în interviu, răspunzând: "Să influențeze spațiile care erau altădată ale ei din cadrul fostei Uniuni Sovietice", precum Ucraina.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri