Iarnă grea în Europa. "Este absolut ridicol. Nu există niciun fel de comunicare"

Data publicării:
europa

În Serbia, furtuna a venit din nordul ţării şi s-a extins rapid pe tot teritoriul. În unele zone, stratul de zăpadă a ajuns şi la 30 de centimetri. La Belgrad, centralele termice funcţionează la capacitate maximă, 24 de ore din 24 pentru a asigura încălzirea locuinţelor. Autorităţile îi sfătuiesc pe şoferi să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă, lanţuri şi să aibă o lopată în portbagaj. Meteorologii spun că în următoarele zile nu vor fi înregistrate temperaturi peste 0 grade.

În Franţa, traficul prin Munţii Alpi a fost îngreunat, după ce stratul de zăpadă a ajuns pe alocuri şi la 60 de centimetri.

„Ne-am chinuit. Ne-a luat 11 ore şi jumătate să ajungem, când în mod normal am fi făcut şapte sau opt”.

„Ninge un pic, dar ne doream foarte mult să schiem, am aşteptat tot anul, aşa că ne-am avântat”.

Vremea rea face probleme în Europa şi SUA

Din cauza temperaturilor scăzute, autorităţile au decis să deschidă mai multe centre pentru oamenii care nu au un acoperiş deasuprea capului. Doar în Paris, 12 săli de sport au fost transformate în adăposturi.

„Este extrem de frig acum şi din cauza vântului pare şi mai frig”.

„Am un abonament pentru transportul în comun aşa că încerc să iau autobuzul sau trenurile pentru a mă încălzi. Am încercat să stau într-un parc, dar este prea frig. Îngheţi”.

În Marea Britanie, vremea a dat peste cap traficul feroviar. Unele dintre cele mai mari gări din Londra au fost închise iar oamenii au fost transferaţi la alte staţii mai mici. Mulţi au stat ore în şir la coadă, la temperaturi de sub zero grade, pentru a prinde un loc într-un tren supraaglomerat.

„Avem familii, avem bătrâni, sunt copii bolnavi. Este absolut ridicol. Nu există niciun fel de comunicare”.

Meteorologii spun că vremea rea va continua şi în următoarele zile în multe zone din Europa.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri