Ideologul lui Vladimir Putin ar forma un grup de influență prorus. Lista personalităţilor din România

Data publicării:
dughin

Potrivit un site ucrainean preluat de portalul românesc ÎnLinieDreaptă, Alexandr Dughin ar vrea în cercul său de influenţă figuri marcante ale politicii româneşti, ca fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul premier Adrian Năstase, dar şi decani ai unor universităţi, scriitori, actori, preoţi sau jurnalişti.

Digi24 i-a contactat, pentru reacţie, pe Adrian Năstate şi Ion Iliescu. Doar preşedintele de onoare al PSD a transmis prin purtătorul său de cuvânt că Alexandr Dughin este un personaj excentric şi că nu doreşte să comenteze acest subiect. Iar Vasile Ernu, care apare pe listă, denunţă o calomnie.

Toate informaţiile despre mine sunt publice, toate textele sunt publice. Nu am nimic de ascuns. Să mă justific în faţa cui? În faţa unor oameni care se ocupă doar de calomnii?”, a spus Vasile Ernu, editor al unui portal de analize, pentru Digi24.

În documentul obţinut de hackeri apar şi personalităţi din alte ţări, printre care premierul Ungariei, Viktor Orban, şi este notat faptul că Alexandr Dughin ar fi discutat cu toţi aceşti oameni, cărora le-ar fi propus participarea la o mişcare prorusă. Un rol important în formarea acestui grup de influenţă ar trebui să-i revină postului TV Russia Today, care e finanţat de Kremlin şi care a anunţat că se va lansa şi în România.

Lista personalităților din România care ar urma să facă parte din grupul de influență pro-rus:

Ion Iliescu – fost lider al Partidului Social Democrat, fost președinte al României, acum una dintre eminențele cenușii ale Partidului Social Democrat aflat in opoziţie cu regimul pro-american al preşedintelui Băsescu.

Adrian Năstase – fost prim-ministru al României, Preşedinte al Fundaţiei Titulescu, membru al Partidului Social Democrat, cel care l-a lansat în politica mare pe actualul prim-ministru Victor Ponta.

Dan Zamfirescu – istoric, teolog, ideolog, unul dintre principalii ideologi naţionalişti ai erei Ceaușescu.

Ilie Bădescu – director al Institutului de Sociologie al Academiei Române de Științe. Cel mai prestigios geopolitician din Romania.

Momcilo Luburici – Rector al Universităţii Dimitrie Cantemir (Bucureşti)

Doru Tompea – Rector al Universităţii Petre Andrei (Iasi)

Diana Câmpan – purtator de cuvant al Universității din Alba Iulia (Transilvania)

Călin Mihăescu – conducătorul Mişcării Eurasiatice din România, politolog, conducător al editurii "Eurasiatica".

Ion Gurgu – conducător al Editurii "Predania" (literatură conservatoare, Ortodoxă).

Victor Roncea, jurnalist, redactor şef al portalului de ştiri şi analize http://www.ziaristionline.ro/ (Pe unele chestiuni poate avea poziții incomode, nu e filorus).

Răzvan Marica și Mihai Șomănescu – conduc portalul de ştiri http://www.activenews.ro

Vasile Ernu – Editor al portalului de analize http://www.criticatac.ro (site anti-globalizare, stângist)

Ioan Valentin Istrati: preot, jurnalist de radio și televiziune la trinitas.ro, post regional în limba română pentru România, Moldova și Bucovina, editor al portalului http://www.doxologia.ro/autor/pr-ioan-valentin-istrati

George Bara – jurnalist, portalul "Ziarul Natiunea" http://www.ziarulnatiunea.ro/

Vasile Simileanu – geopolitician, editor al publicaţiei de analize “Geopolitica”

Aurelian Anghel – sociolog, are poziţii conservatoare

Marius Văcărelu – om de știință, profesor la Școală Naționale de Științe Politice și Administrație Publică (București);

Ion Coja – profesor universitar, lingvist, scriitor și publicist. Eurosceptic, anti-american.

Dan Puric – actor și regizor de teatru și cinema, scriitor ortodox conservator popular.

Mihai Andrei Aldea – preot ortodox, conservator, anti-globalizare.

Mircea Dogaru – colonel în rezervă, conduce Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate

Ovidiu Hurduzeu – Scriitor romano-american, critic social, ideolog distributivist (concepte economice alternative). Critic faţă de conducerea SUA și a României. Conservator social.

Bogdan Stanciu – conduce Asociaţia anti-avort “Provita.”

Radu Bogdan Herzog – politolog, analist, colaborator regulat la secţiunea românească a site-ului “Vocea Rusiei”

Ideologia unui filosof rus apropiat de Kremlin

Alexandr Dughin este un filosof, sociolog și politician rus care conduce Partidul Eurasiatic - o mișcare ce pledează pentru formarea unei alianţe strategice a Rusiei cu ţările din Europa de Est şi cu unele din Orientul Mijlociu, capabilă să se opună dominaţiei americane.

În acelaşi timp, Dughin este şi co-fondator al Clubului Izborsk, care îi reuneşte pe ideologii conservatori din Rusia. El a venit de mai multe ori în România, inclusiv în iunie anul acesta. După vizita din 2013, Dughin a acordat un interviu pentru Vocea Rusiei.

Relaţia Rusia-România, în viziunea lui Dughin:

Veţi vedea că a treia verigă a lanţului regional al apropierii de noua alianţă eurasiatică va fi România. Mai mult, intrând în această uniune, România s-ar putea uni cu Moldova, în care s-ar fi reintegrat Transnistria. Toată lumea ar avea de câstigat” aprecia atunci ideologul lui Vladimir Putin. Experţii în geopolitică spun că proiectele lui Alexandr Dughin nu trebuie ignorate, mai ales în această perioadă tensionată între Vest şi Est. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri