Imagini cu gruparea Statul Islamic, găsite în telefonul agresorului din metroul londonez

Data publicării:
atac metrou londra captura

 

Anchetatorii au descoperit de asemenea imagini care prezintă un exercițiu recent al poliției britanice în telefonul lui Muhaydin Mire, 29 de ani, care a compărut în fața unui tribunal din Londra după ce a fost acuzat de tentativă de omor.

În timpul acestei audieri preliminare, procurorii au făcut referire la imaginile prezente în telefonul acuzatului.

Muhaydin Mire a confirmat doar identitatea sa, data nașterii și adresa de domiciliu. El va fi menținut în detenție și va compărea din nou vineri în fața instanței din Old Bailey.

Descris ca fiind foarte agitat de martori, el este acuzat că a rănit două persoane la nivelul gâtului, între care unul grav, sâmbătă, în jurul orei 19:00 GM, la intrarea în stația de metrou Leytonstone, din estul Londrei, în apropierea locuinței sale. Potrivit martorilor, agresorul ar fi strigat Asta este pentru Siria”, înainte ca un polițist să descarce un pistol cu electroșocuri în el și să-l rețină.

Acest atac a avut loc la trei zile după ce parlamentul britanic a dat undă verde bombardării pozițiilor deținute de gruparea Statul Islamic în Siria. De asemenea, a intervenit la mai puțin de o lună după atentatele de la Paris, revendicate de SI (130 de morți), și la trei zile după un masacru în Statele Unite (14 morți), calificat ca act terorist de președintele american Barack Obama.

Citiți și: Alertă antiteroristă la Londra, după un atac la metrou

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri