Imagini impresionante: Cum își iau francezii adio de la un idol

Data publicării:
idol

Imagini impresionante la Paris, unde zeci de mii de oameni au umplut celebrul bulevard Champs Elysee pentru a-i aduce un omagiu legendei muzicii franceze, Johnny Hallyday. Artistul francez a încetat din viaţă miercuri, la 74 de ani, iar dispariţia sa a întristat întreaga Franţă. Starul rock va fi înmormântat luni într-o insulă din Antilele franceze.

Fanii i-au adus un ultim omagiu legendei rockului francez şi au cântat pe stradă una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale, „Que je t'aime”, „Ce te-am iubit”.

Francezii chiar l-au iubit enorm pe marele blond al scenei rock, care a umplut de fiecare dată sălile de concerte de-a lungul unei cariere de peste 50 de ani. Cortegiul funerar al artistului a fost deschis de nu mai puţin de 700 sute de motociclete, ştiută fiind pasiunea starului rock pentru vehiculul cu două roţi.

Printre cei care au ţinut să fie alături de cel supranumit „Elvis al Franţei” în ultimul său drum prin Paris au fost şi preşedintele Emmanuel Macron şi soţia sa, dar şi foştii preşedinţi Nicolas Sarkozy şi Francois Hollande, împreună cu partenerele lor.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: L-aţi văzut vesel, l-aţi văzut suferind, aţi fost martori la succesele şi eşecurile sale, l-aţi văzut în colţuri uitate ale ţării, lângă voi, l-aţi văzut cântând în cele mai mici săli şi pe cele mai mari stadioane, l-aţi văzut păcălind moartea de câteva ori şi aţi tremurat pentru el.

Ce nu toţi ştiu despre Johnny Hallyday este că a cântat o melodie inspirată din folclorul românesc. El a înregistrat „La Chanson du Roumain” (în video de mai jos) la mijlocul anilor 60, iar melodia a fost extrem de populară la vremea sa. În întreaga sa carieră, Johnny Hollyday a înregistrat peste o mie de melodii, a vândut peste 100 de milioane de discuri şi a concertat în 200 de turnee.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri