Imagini incredibile. Cum arată casa tinerilor români bătuţi cu bestialitate la Belfast

Data publicării:
casa belfast

Cinci români, cu vârste între 15 şi 30 de ani, au căzut victimele unor extremişti lângă Belfast, în Irlanda de Nord. Agresorii, mascaţi şi înarmaţi cu bâte, au dat lovitura duminică seara. S-a întâmplat chiar în casa în care locuiau românii, devastată de furia extremiştilor. Victimele lor s-au ales cu răni grave, în zona capului, cu picioare rupte, dar şi cu o spaimă teribilă.

Atacul a îngrozit localnicii, iar poliţia tratează incidentul drept un atac xenofob. Agresorii nu au fost găsiţi nici până acum.

Casa era distrusă, toaleta era avariată, era sânge peste tot, cioburi peste tot. Adolescenţii erau sus, în camera din spate, erau foarte înspăimântaţi. A fost o scenă oribilă. Suntem în 2019 şi te gândeşti că am depăşit astfel de lucruri în ţara noastră”, povesteşte un martor.

Din primele informaţii, românii au vârstele cuprinse între 15 şi 30 de ani. Cel mai grav rănit este un bărbat care are în jur de 29 de ani. Martorii spun că avea umărul dislocat, mai multe răni la cap şi un picior rupt. Poliţia crede că atacul este unul xenofob, tinerii fiind atacaţi pentru că sunt români.

Tom Campbell - consilier local: „Sunt îngrozit în faţa a ceea ce pare a fi un atac motivat de ură. Cred că oricine are informaţii ar trebui să le transmită poliţiei. Ştiu că această situaţie este una dificilă pentru că sunt elemente de crimă organizată aici şi oamenii se tem, dar, în final, trebuie să ne ridicăm împotriva infractorilor şi a grupărilor paramilitare.

Cei din spatele atacului ar fi membri ai grupării paramilitare loialiste Asociaţia de Apărare din Ulster. Au reuşit să se facă nevăzuţi după atac şi sunt căutaţi de poliţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri