Imigranţii reprezintă un sfert din populaţia Austriei. Românii sunt a doua minoritate națională, după germani

Data actualizării: Data publicării:
Visitors explore a Christmas market in front of Vienna's city hall in Vienna
Târgul de Crăciun de la Viena. Foto: Profimedia

Proporţia imigranţilor în populaţia Austriei a crescut constant în ultimii ani, ajungând să depășească un sfert din totalul locuitorilor țării. Dacă în 2015 proporţia imigranţilor reprezenta 21,4% din totalul populației, în prezent a ajuns la 25,4%, potrivit datelor oficiului federal de statistică. Românii reprezintă a doua minoritate națională, după germani.

La 1 aprilie, conform datelor preliminare, Austria avea 9.027.999 de locuitori, din care circa 218.000 germani, 140.000 români, 121.000 sârbi şi 118.000 turci, scrie dpa, preluată de Agerpres.

Românii au ajuns să fie a doua minoritate națională din Austria, după germani, și reprezintă 1,5% din totalul populației.

Numărul de ucraineni care trăiesc pe teritoriul austriac a crescut de patru ori din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, de la 13.000 la începutul anului la aproape 53.000 în prezent.

„Populaţia Austriei creşte numai prin migraţie; fără aceasta, populaţia ar scădea, pe termen lung, la nivelul anilor 1950, conform prognozelor”, a declarat directorul general al Statistics Austria, Tobias Thomas.

demografie austria
Românii reprezintă a doua minoritate din Austria. Sursa: statistik.at

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri