Imigranții români și bulgari, motiv de dispută în coaliția din Germania

Data publicării:
germania-2

Conservatorii din Bavaria cer ca imigranţii estici să poată fi expulzaţi sau să primească interdicţie de a reveni în Germania, dacă se dovedeşte că au abuzat de ajutoarele sociale.

Primele critici au venit chiar din partea colegilor de guvernare din Partidul Social-Democrat. Ministrul de Externe german, Frank-Walter Steinmeier, a declarat presei că atitudinea conservatorilor dăunează Europei şi Germaniei.

Libertatea pe care o oferă UE, libera circulaţie şi dreptul de a munci oriunde în spaţiul comunitar fac parte din procesul de integrare europeană. Iar Germania a profitat de pe urma acestei integrări mult mai mult ca alte ţări", a spus ministrul social-democrat.

Opinia conservatorilor bavarezi este împărtăşită de Partidul de extremă dreapta francez, care a calificat drept „aberaţie” deschiderea pieţei muncii din Uniunea Europeană pentru estici, în contexul în care Hexagonul nu a depăşit criza economică, iar rata şomajului este în creştere.

,,Această deschidere totală a pieţei muncii va consolida şi mai mult concurenţa neloială căreia i-au căzut victime muncitorii noştri şi IMM-urile noastre”, a spus Marine Le Pen, preşedintele Frontului Naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri