În Italia, abandonul de animale se pedepseşte cu închisoarea. Cum au rezolvat alte state europene problema câinilor comunitari

Data publicării:
cainiEuropa

Există mai multe ţări europene care au fost nevoite să găsească soluţii pentru problema animalelor fără stăpân, fie că vorbim de sterilizare, eutanasiere sau campanii pentru sprijinirea persoanelor care adoptă câini comunitari.

În multe state ale Europei, câinii comunitari nu mai sunt o problemă. În Germania, câinii fără stăpân sunt sterilizaţi gratuit de autorităţi. De asemenea, mai multe posturi de televiziune produc emisiuni în cadrul cărora nemţii pot adopta câini vagabonzi.

În Spania, animalele sunt ţinute două săptămâni în adăposturile primăriei. Apoi, dacă nu apare stăpânul sau nu sunt adoptate, sunt eutanasiate. În ceea ce priveste adăposturile private, acestea primesc din partea primăriilor 80-90 de euro pentru îngrijirea fiecărui câine. Dacă nu este adoptat, câinii rămân la adăpost.

În Marea Britanie, legea este mult mai dură. Câinii sunt eutanasiaţi dacă nu sunt revendicaţi de stăpâni în şapte zile.

În schimb, în Italia, patrupedele nu sunt ucise, dar nici nu prea pot fi văzute pe străzi, întrucât abandonul de animale se pedepseşte cu închisoarea.

Ucraina a avut la rândul ei probleme cu câinii fără stăpân. În 2011, oficialii de la Kiev au avizat eutanasierea acestora, iar ulterior, în luna noiembrie a aceluiaşi an, statul a reacţionat în faţa presiunilor venite din partea autorităţilor străine, încetând practica. Soluţia a fost construirea de adăposturi pentru animale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri