Marea Britanie: Cea mai caldă zi de septembrie din ultimul secol

Data actualizării: Data publicării:
The South Of England Experiences Hottest September Day For 105 Years
Foto: Guliver/GettyImages

Deşi suntem la jumătatea primei luni de toamnă, e la fel de cald afară ca în mijlocul verii. În vestul Europei au fost înregistrate peste 30 de grade Celsius, valori neobişnuit de mari pentru această perioadă. În Marea Britanie, de exemplu, ieri a fost cea mai caldă zi de septembrie a ultimilor 105 ani, iar plajele din sudul ţării au fost pline de turişti. 

În Marea Britanie, termometrele au indicat peste 34 de grade Celsius în unele zone ale ţării, iar britanicii au profitat de ocazie ca să se ducă la plajă.

- Este incredibil. Mă simt de parcă aş fi în Spania. Este relaxant şi vremea e bună.

- Îmi place. Nu am avut parte de aşa ceva în timpul verii, aşa că e şi mai frumos că e în septembrie. Mai recuperăm din soarele de care nu ne-am bucurat până acum.

La Bonn, în vestul Germaniei, temperaturile au fost şi cu 12 grade peste media perioadei.

- Este grozav. Am avut o vară foarte scurtă şi acum ne aşteaptă o toamnă foarte frumoasă. Este fantastic.

- Da, este o zi foarte frumoasă pentru a te plimba cu câinii pe malul Rinului, să te distrezi şi să te bucuri de vremea bună, să te duci la o cafenea, să mănânci o prăjitură, să bei o cafea. Totul e grozav.

Şi la Bruxelles, termometrele au indicat ieri 32 de grade. Localnicii au ales să se răcorească în parcurile din oraş, unde au ieşit în număr mare la picnic sau să facă plajă. Vremea caldă va continua. Belgia este astăzi şi mâine sub cod galben de caniculă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri