Sari la conținut

În plin pericol de atentate, Air France vrea mai puține măsuri de securitate pe aeroporturile din Paris

Directorul general al grupului franco-olandez Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac, le-a cerut autorităţilor franceze să ia măsuri urgente pentru a reduce întârzierile pentru pasageri provocate de verificările de securitate de pe aeroporturile din Paris, relatează Reuters.

Air France May Join Forces With Dutch Carrier KLM

Foto: Guliver/GettyImages

Întârzierile provocate de controalele poliţiei, într-o ţară afectată de atacuri islamiste sângeroase din ultimii doi ani, vin într-o perioadă în care traficul de pasageri este în creştere, înainte de sezonul vacanţelor de vară, a explicat el.

Janaillac a precizat că i-a scris ministrului francez de Interne pentru a-i cere să ia măsuri rapide.

Oamenii trebuie să stea la coadă peste două ore pentru a trece de controlul de securitate pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, cel mai mare din ţară, dar şi la Orly.

„Timpul de aşteptate la verificările poliţiei este foarte, foarte lung (...), ceea ce perturbă total lanţul de transport şi contribuie la întârzieri ale zborului”, a adăugat el.

Janaillac le cere autorităţilor franceze să permită folosirea pe scară mai largă a tehnologiilor de recunoaştere facial care există la Londra şi Amsterdam, să angajeze mai mulţi poliţişti şi să relaxeze procedurile de verificare a paşapoartelor pentru unele destinaţii.

Ministerul francez de Interne nu a răspuns imediat cererilor de comentarii.

Turismul, o sursă importantă de venit pentru ţară, şi-a revenit treptat după atacurile de la Paris şi de la Nisa, ce au dus la o scădere dramatică a sa anul trecut.

Sursa: News.ro

Pe aceeași temă