În Republica Moldova sunt organizate piese de teatru interactive care au ca subiect traficul de persoane

Data publicării:
teatru trafic persoane

E o slujbă în străinătate, totul e legal. Compania îţi plăteşte documentele, viza, iar la aeroport te va aştepta cineva. Vei avea o slujbă bună, vei câştiga 1.500 de dolari pe lună”, e doar una dintre promisiunile integrate în actul de cultură.

Este doar o piesă de teatru, însă de multe ori, fetele care primesc astfel de propuneri le acceptă şi ajung în mâinile traficanţilor de persoane. Pentru a preveni acest lucru, guvernul de la Chişinău a înmulţit numărul campaniilor de atenţionare adresate tinerilor. Printre acestea se numără şi piesele de teatru interactive.

Acest tip de teatru interactiv nu se referă doar la prevenire. Încearcă să schimbe ceva, să le permită oamenilor să analizeze mai bine situaţia şi să reziste unor situaţii dificile”, spune Oxana Buzovici, activistă.

Într-o astfel de situaţie au fost puse şi unele dintre fetele care luptă acum împotriva acestui flagel.

„Era foarte insistent. În acel moment m-am gândit că dacă era o altă fată în locul meu, care nu putea să interpreteze aşa bine semnalele şi nu ar fi realizat ce urma să se întâmple, ar fi cedat şi ar fi plecat”, adaugă Anna Sakovskaya.

Spre deosebire de multe alte fete din Republica Moldova, Anna a fost un caz fericit. Acum, ea încearcă să-i atenţioneze pe tineri asupra acestui pericol şi organizează astfel de piese de teatru în şcolile de pe teritoriul ţării. În primele nouă luni ale acestui an, peste 100 de fete din Republica Moldova au fost racolate de reţelele de traficanţi de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri