În şapte state europene a fost cod roşu de caniculă

Data publicării:
2787038431 ccf9b1aef1 o 1

În Serbia, valul de căldură a venit cu temperaturi toride, care au depăşit în mai multe localităţi 42 de grade Celsius. Din cauza căldurii sufocante, serviciile de ambulanţă şi spitalele abia au făcut faţă solicitărilor.

În Belgrad, mercurul din termometre a depăşit 38 de grade, iar autorităţile au adus în centrul oraşului mai multe cisterne cu apă pentru ca oamenii să se poată răcori.

Căldura le-a dat bătăi de cap şi îngrijitorilor de la grădina zoologică din Belgrad, care au făcut eforturi deosebite să protejeze animalele.

În Polonia, temperaturile au depăşit în aproape toată ţara 35 de grade Celsius. Populaţia a fost sfătuită să nu iasă din case, să consume multe lichide şi să se îmbrace cu haine în culori deschise.

În Spania, din cauza temperaturilor ridicate mai multe hectare de vegetaţie au luat foc. În Barcelona 150 de oameni au fost evacauţi din calea flăcărilor, iar pe insula Mallorca mai multe păduri de stejar şi pin ard necontrolat de mai bine de 48 de ore. Peste 700 de oameni au fost evacuaţi, după ce flăcările s-au extins cu repeziciune din cauza rafalelor de vânt.

Meteorologii nu au veşti bune nici pentru perioada următoare. Valul de caniculă va fi urmat de furtuni puternice, cu vânt de peste 100 de km la oră şi scăderi bruşte de temperatură. Nu vor lipsi nici ploile torenţiale. Pe alocuri, cantităţile de apă vor depăşi 50 de litri pe metru pătrat.

Şi în România a fost o zi extrem de călduroasă, la Băile Herculane înregistrându-se 40 de grade Celsius. În Capitală, 630 de oameni au cerut ajutor medical la 112, învinşi de căldura teribilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri