Incendiu într-un escape room din Polonia. Unul dintre proprietari a fost pus sub acuzare

Data actualizării: Data publicării:
escape room shutterstock_220877059
Foto: Shutterstock

Unul dintre proprietarii sălii de distracţie din Polonia unde cinci adolescente au murit vineri într-un incendiu a fost pus sub acuzare pentru omor din culpă, a anunţat duminică parchetul din Koszalin, oraș din nordul Poloniei, informează Agerpres.

escape room shutterstock_1067235677
Foto: Shutterstock

Bărbatul, identificat ca Milosz S., a neglijat să instaleze ieşiri de urgenţă şi un sistem adecvat de încălzire în escape-room-ul unde şi-au găsit moartea cele cinci fete de 15 ani care veniseră pentru o aniversare. Un tânăr de 25 de ani a fost grav rănit în acelaşi incendiu.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki s-a angajat duminică să închidă toate spaţiile de acest gen din Polonia care nu corespund normelor de securitate. Pompierii au inspectat 200 de escape-room-uri în cursul weekendului, constatând că peste 100 sunt periculoase, iar 13 au fost închise imediat, a precizat comandantul naţional al pompierilor, Leszek Suski.

Premierul a anunţat, de asemenea, că va avea loc un audit pentru a identifica noi măsuri de securitate destinate acestor spaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri